Boekpresentatie Cassandra van Niña Weijers

Je bent van harte uitgenodigd voor de boekpresentatie van Cassandra van Niña Weijers op vrijdag 13 oktober in De Nieuwe Bibliotheek te Almere.

Deze avond gaat de schrijver in gesprek met Stephan Sanders over het boek en zullen er meerdere sprekers aan het woord zijn.

Niña Weijers werd door gemeente Almere uitgenodigd om tijdelijk in de stad te wonen voor het project Almere Verhalen en als gastschrijver een boek te schrijven. Ze raakte geïntrigeerd door de zaak van Cassandra, die nooit werd opgelost maar ook nooit officieel werd gesloten. Ze sprak met leden van het politieteam, familie, vrienden en andere betrokkenen, en zag hoe ontwrichtend de invloed van een onafgemaakt verhaal kan zijn op de levens van iedereen die er deel van uitmaakt.

De zaak van Cassandra bleek niet alleen frustrerend onopgelost, maar ook complex en veelkantig. Laverend tussen reportage, essay en detective, daarbij gegidst door de wereldliteratuur, weeft Niña Weijers een web van oude en nieuwe verhalen. Van vragen, en van onverwachte antwoorden.

Datum en tijd

Vrijdag 13 oktober, 19.00 inloop, 19.30 – 20.30 programma. Locatie: De Nieuwe Bibliotheek, Stadhuisplein 101.

Aanmelden

Aanmelden kan via een e-mail naar Jan van Helden op jvanhelden@atlascontact.nl.

Geschreven door