Hoe weet je of een goksite veilig is?

Wil jij je wagen aan het online wedden op sportwedstrijden of het doen van online kansspelen?

Dan is het verstandig om goed in de gaten te houden of je met een veilige website te maken hebt. Doordat het steeds populairder wordt om online te gokken schieten de websites als paddenstoelen uit de grond. In dit artikel lees je waar je op moet letten!

Heeft de site een licentie?

Voordat je begint met online gokken moet je controleren of de desbetreffende website een licentie heeft. Pas dan weet je of je te maken hebt met een legale en betrouwbare website. Een website ontvangt een licentie wanneer die voldoet aan de eisen van de Nederlandse Kansspelautoriteit en hierdoor is goedgekeurd.

Lees beoordelingen

Om erachter te komen of je met een betrouwbare website te maken hebt kun je ook online beoordelingen en reviews lezen. Je leest dan de ervaringen van verschillende gebruikers en op die manier kun je erachter komen welke website veilig is en voor jou zou kunnen werken. De beste online goksites van Nederland zullen automatisch beter beoordeeld worden en een hogere score hebben.

Veilige betalingen

Wanneer het niet gelijk duidelijk is of een website betrouwbaar is kun je ook onderzoeken of er veilige betaalmethodes worden aangeboden. Veilige betaalmethodes zijn bijvoorbeeld iDeal, PayPal, Apple Pay of wanneer betalingen met creditcard, VISA of Mastercard. Heeft de website alleen de mogelijkheid tot een voor jou onbekende betaalmethode? Dan kun je beter een andere site uitzoeken.

Beschikbare bonus

Veel betrouwbare bookmakers hebben het zo geregeld dat hun nieuwe gebruikers een bonus ontvangen wanneer ze zich inschrijven. Je kunt dit zien als een tegemoetkoming voor beginnende spelers met als doel om het ze wat gemakkelijker te maken om te starten. Websites die niet zo’n bonus aanbieden kun je in veel gevallen beter overslaan.

Cruks

Een betrouwbare goksite zal gebruikmaken van het Landelijk Uitsluitingsregister (Cruks) om hun spelers te beschermen. Mensen die in het verleden op een slechte manier in aanraking zijn geweest met online wedden zullen in dit register terechtkomen en niet meer de mogelijkheid hebben om zichzelf aan te melden voor dit soort websites.

Vergelijken, vergelijken, vergelijken

Het maakt niet uit hoelang je al actief bent in het online gokken; het blijft belangrijk om websites te vergelijken. Niet alleen omdat je zo makkelijker onderscheid kunt maken tussen een veilige en onveilige website, maar ook zodat je de meest voordelige deals voor jezelf in de gaten kunt houden. Je hebt ook websites die dit voor je doen zoals http://www.online-gokken.me. Op deze website vind je de meest betrouwbare bookmakers.

Geschreven door