Honderden opvangplaatsen voor vluchtelingen

Almere heeft op dit moment 396 plaatsen beschikbaar om vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen. Daarnaast zijn al 160 plaatsen in hotels in gebruik.

De hotelkamers worden nu al voor een deel bewoond. Met de hotels heeft de gemeente afspraken voor maximaal zes maanden.

Voor opvang die zeker voor twaalf maanden gerealiseerd wordt, is onder meer kantoorgebouw Alnovum bruikbaar. Het leegstaande deel ervan wordt voor opvang geschikt gemaakt. Er worden tussenwanden en sanitaire voorzieningen aangebracht. In het gebouw kunnen 200 mensen onderdak krijgen.

Honderd plaatsen zijn beschikbaar in een leegstaand kantoor aan de Louis Armstrongweg. Daarnaast zijn kleine locaties bruikbaar aan de El Grecostraat (Tussen de Vaarten) en in het gebouw Flevopoort aan de Havendreef.

De meeste locaties zijn binnen enkele dagen klaar voor gebruik. (foto: pand Louis Armstrongwweg 100)

Geschreven door