Nu 370 Oekraïense vluchtelingen onderdak

In gebouwen van de gemeente worden momenteel 370 Oekraïners gehuisvest. In totaal zijn door de gemeente 500 plekken voor opvang van oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne gerealiseerd.

In het Alnovum wordt de opvangcapaciteit wekelijks uitgebreid tot ongeveer 450 plekken in juli. Daar bovenop komen deze maand locaties aan de Koetsierbaan en de Clingendaellaan gereed gemaakt voor tijdelijke opvang van Oekraïense ontheemden.

Burgemeester Bijleveld heeft bekendgemaakt dat in Almere 354 Oekraïners door particulieren zijn opgevangen.

Omdat alle veiligheidsregio’s opdracht kregen extra ruimte te maken voor asielzoekers voor wie in de opvang van Ter Apel geen plaats is, biedt de gemeente 91 mensen onderdak. Daarvoor wordt het gebouw Louis Armstrongweg 100 tijdelijk geschikt gemaakt. Dat was al gereserveerd voor opvang van Oekraïners. De asielzoekers kunnen er enkele weken terecht.

Geschreven door