Jong Holland duwt FC Almere nog dieper in de zorgen.

Het is FC Almere wederom niet gelukt om drie punten te behalen. In Alkmaar moest men aantreden tegen Jong Holland maar de ploeg van Tjeerd Hof keek al snel weer tegen een achterstand aan en kwam deze niet meer te boven.

De thuisclub ging furieus van start in Alkmaar en daar hadden de Almeerders de grootste moeite mee. In de 13e minuut maakte de thuisclub de eerste goal en 10 minuten later verdubbelde zij de voorsprong. FC Almere werkte wel hard maar Jong Holland was gewoon de betere ploeg en wist nog voor de rust op 3-0 te komen. Almere kreeg dan ook weinig mogelijkheden en kon niet echt een vuist maken.

Na de rust eenzelfde beeld met de thuisclub met de betere papieren en voerde de stand dan ook verder op. Via 4-0 en 5-0 werd uiteindelijk ook nog de zesde treffer door de Alkmaarders gemaakt. Het laatste kwartier kreeg Almere nog een opleving maar meer dan een treffer van Mike de Blieck kwam men niet 6-1.

Door deze nederlaag blijft Almere op de laatste plaats staan in 2A met vier punten uit 11 duels. voorlaatste is FC Zaandam met ook vier punten uit 10 duels.

Komende zaterdag gaat Almere op bezoek bij FC Aalsmeer.