Tweede winst op rij voor FC Almere

In de zaterdag derde klasse heeft FC Almere weer de volle winst weten te behalen, tegen sv Hoofddorp zegevierde de ploeg van Sandor Augustijn en Tjeerd Hof met 3-1. De Almeerders bezetten nu de vierde plek op de ranglijst.

Op de paal

De beginfase was voor de gasten en had pech toen in minuut twee een schot op de paal belandde. FC Almere nam nu meer initiatief en kreeg ook meer balbezit en dat leverde diverse corners op maar gescoord werd hier niet uit. Ook een vrije schop leverde geen gevaar op voor de gasten. Bij vlagen kwam Hoofddorp ook gevaarlijk door, maar Almere gaf geen kansen weg. Na 37 minuten spel zou Almere op voorsprong moeten komen, maar uit een voorzet van Rogier Arduin kopte Scot Barkema op de lat en was de kans verkeken. Hierna zijn nog mogelijkheden genoeg voor de thuisclub om tot scoren te komen, maar met kunst en vliegwerk hield Hoofddorp stand. De rust ging uiteindelijk met een 0-0 stand in.

Snelle goal

In het tweede bedrijf werd Hoofddorp al snel op achterstand gezet, een mooie actie van Zoë Visser was voor Hoofddorp-doelman Danny de Bruijn teveel, de middenvelder van Almere schoot van zeker 40 meter fraai om de doelman heen en stond het 1-0. Gezien de kansen voor de rust ook wel verdiend. Toch kwamen de gasten snel terug en maakte via Mitch Meulenbroek de gelijkmaker. Hierna zakte FC Almere wat terug, wat Hoofddorp de kans gaf om aanvallend meer bij het Almere-doel te komen en waren er ook wat kansjes. Uiteindelijk pakte de thuisclub de draad weer op en was het invaller Sylvan Speelman die vanaf de rechtervleugel zijn tegenstander veel te snel af was en fraai scoorde: 2-1. Vlak hierna nog een aardige kans voor Hoofddorp toen aanvoerder Vincent Partosoebroto maar rakelings over kopte. In de slotfase maakte Almere ook nog de derde goal toen op links Rogier Arduin een mooie actie in huis had en met een strakke schuiver de Hoofddorp-goalie kansloos liet: 3-1.  Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van de goed leidende arbiter Debipersad en had Almere er weer drie punten bij en steeg naar plek vier op de ranglijst.

Interview met assistent trainer Tjeerd Hof

foto: Almere-speler Rogier Arduin op snelheid langs zijn tegenstanders.

Komende wedstrijd staat het uitduel bij Purmerend gepland voor de Almeerders.

Geschreven door