Forza Almere laat FC Amsterdam met de punten vertrekken.

Het door blessures geteisterde Forza Almere moest in de vierde klasse haar meerdere met 1-4 erkennen in FC Amsterdam dat stijf onderaan staat op de ranglijst. Na deze nederlaag ziet het er niet goed uit voor de Almeerders.

Niet compleet.

Forza moest deze middag toch weer puzzelen door een schorsing, blessures en vakantie, maar uiteraard de dag van de waarheid. FC Amsterdam voetbalde prima en had twee snelle buitenspelers in de ploeg, dus was het constant oppassen. Maar zeker ook aanvallen van Forza, met in de 20ste minuut een schot van Jesper van Leeuwen van net buiten de 16 wat maar net geblokt kon worden. Kort daarna een vrije trap voor Forza op de helft van FC Amsterdam, Forza tikt de bal een stukje naar achteren om deze op de juiste plek te leggen, maar de scheidsrechter concludeerde dat de bal genomen was, FC Amsterdam ging er met de bal vandoor en Forza stond volledig op het verkeerde been en was het zomaar 0-1. Daarna wel wat kansen voor Forza maar spits Sylvan Speelman die vrij voor de keeper werd gezet  kwam echter niet tot scoren.. Maar vlak voor rust toch nog een uitbraak van  FC Amsterdam en zij maakte dan ook de 0-2.

aanvallende impulsen.

Na de rust wat wissels bij Forza  om wat te forceren en een nog meer aanvallende speelstijl. Vol op de aanval dus maar dan moet je niet al binnen  5 minuten de 0-3 om je oren krijgen.Eigenlijk direct daarna, wordt het snel 1-3 door een prachtig schot van Kai Wilms en wordt er gebuffeld, geknokt voor nog meer doelpunten.. Dan valt de aanvoerder Tim van Eeden geblesseerd uit, moet Kai Wilms het veld verlaten door een blessure en eindigt Forza nog met 10 man door een twijfelachtige rode kaart. Dat het dan uiteindelijk vlak voor tijd 1-4 wordt is alleen voor de statistieken. 

Het begint er slecht uit te zien voor de Almeerders en hopen nog op een wonder om de dans te ontspringen.

Komende wedstrijd gaat Forza op bezoek bij BZC 13.

foto: Sylvan Speelman kwam in deze wedstrijd niet aan scoren toe.

Geschreven door