Ruime winst voor Waterwijk-vrouwen.

Na de gewonnen wedstrijd van afgelopen woensdag was de selectie van trainer Pourchez behoorlijk uitgedund. Hierdoor konden twee spelers debuteren in het team. Iris Bonny en speelster Joy Ugwa kregen nu een kans van hun coach.

Waterwijk nam al snel een voorsprong door een doelpunt van Jaimy Rooze in de 5e minuut. Maar na de openingsscore zakte het spel van Waterwijk wat weg en was het zichtbaar dat de wedstrijd van afgelopen woensdag nog in de benen zat van de dames. Ze gaven teveel ruimte weg en daardoor kreeg  JVC wat meer ruimte. Dit zorgde voor een aantal kansen waardoor het vertrouwen van de gasten zichtbaar groeide. In de 22e minuut was het de doorgebroken rechtsbuiten van JVC die goed gebruik maakte van de weggegeven ruimte en wist de bal in de korte hoek achter de Waterwijk-doelvrouw te schieten en de 1-1 stond op het scorebord. Er waren nog wat kleine kansen over en weer maar dit veranderde niks aan de rust stand.

Veel balbezit.

Na de rust kwam Waterwijk een stuk beter voor de dag en dat leverde veel balbezit op en  duidelijk dat met een andere instelling de kleedkamer was verlaten en vanaf het fluitsignaal was het Waterwijk wat het spel bepaalde. En deze inzet werd ook beloond door een strak schot van Lisa Smit die het doel van JVC te vinden. En in de 56e minuut was het Anissa Aktaou die het veld met kramp moest verlaten en kwam debutant Joy Ugwa haar  vervangen. Later drukte Waterwijk verder door en kon de 3-1 op het scorebord brengen door Yvette Raaijen .Later werd het ook nog 4-1 door Joy Ugwa.

Veerkracht.

Trainer Victor Pourchez was zeer tevreden over de debutanten. “ Over de eerste helft was ik absoluut niet tevreden maar vooral over de veerkracht van zijn team. We moeten ons nu klaarmaken voor de stadsderby tegen sc Buitenboys. Zo’n wedstrijd geef altijd extra druk, er zijn altijd spelers die een verleden hebben bij de tegenstander, ze kennen elkaar en dat maakt het altijd een speciale wedstrijd  “ aldus de Waterwijk-coach.

Geschreven door