SC Buitenboys doet snel zaken tegen SC Buitenveldert.

In de zaterdag derde klasse B heeft Buitenboys de wedstrijd snel naar de hand kunnen zetten en keek Buitenveldert al binnen 5 minuten tegen een 2-0 achterstand aan.

Na drie minuten was de voorzet van Giovanni van der Zaken op maat voor Collins John en lag de 1-0 snel in het net. Twee minuten later was het het Tim Smit die Van der Zaken weg stuurde en hij Mitchel Martens in staat stelde te scoren: 2-0. Niet veel later was het diezelfde Martens die zijn tweede goal van de avond maakte en zijn ploeg op een comfortabele voorsprong zette : 3-0. Buitenveldert stelde hier niet zoveel tegenover en Buitenboys werd dan ook niet echt onder druk gezet. Nog voor de rust werd het ook nog 4-0 door Collins John,uit weer een assist van Van der Zaken.

Te harde tackle.

Na de rust was er niet zoveel meer te genieten of het moet de rode kaart zijn voor Caleb Frimpong die een te harde tackle inzette. Hierna kregen de gasten wel wat meer balbezit maar meer dan een paar kansen waren er niet voor de gasten. Een bal op de paal en een uitstekende redding van Rick van Dekken op een inzet waren de enige wapenfeiten. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en behaalde Buitenboys weer een verdiende overwinning. Men blijft fier op kop in hun klasse en kunnen a.s. zaterdag tegen AH 8 hun positie nog meer versterken.