Hoogtepunten van Almeerse amateur voetballers…zoals Mitchel Smit.

Zaterdag tweede klasser FC Almere begon dit seizoen met een nieuwe selectie, er vertrokken wat spelers maar er bleven ook spelers de club trouw. Mitchel Smit is er een van. Smit begon in de F-junioren met voetballen bij de club uit Almere Haven. Als tweedejaars B-junior  vertrok hij  naar De Zuidvogels, maar later kon hij het toch niet laten om terug te keren  naar Almere. De vele vrienden bij de club trok hem erg aan.

Voetballend oplossen

Mitchel Smit is een echte mandekker met veel voetbal kwaliteiten en wil hij het dan ook altijd voetballend oplossen. Zijn instelling is  zeker een voorbeeld voor zijn ploeggenoten. Soms kan hij ook wel eens te enthousiast zijn en moet hij dit wel eens bekopen met geel. Daar naast heeft Mitchel aardig wat positieve punten, bij hoekschoppen gaat hij graag richting het vijandelijke doel en is hij erg gevaarlijk en heeft ook menig goaltje koppend gescoord. Smit heeft ook aardig wat fans waaronder zijn ouders die hem meestal steunen en niet graag een wedstrijd van FC Almere missen.

Belangrijk

In de wedstrijd tegen Maarssen vorig seizoen was Smit belangrijk voor FC Almere, beide ploegen stonden bovenin en Maarssen had de leiding genomen maar diep in de tweede helft was het Smit die zijn club mede door een assist van Vlieger toch nog een punt bezorgde en bleef de competitie spannend. Het was ook wel eens andersom en miste de verdediger tegen Purmersteijn een aardige kopkans terwijl hij eerder in dit duel zijn ploeg al op een 1-0 voorsprong had gezet, maar later in dit duel  was hij zo ongelukkig om een voorzet in eigen doel te werken.

Ploeggenoten steunen

Ja dat is ook voetbal maar de huidige aanvoerder van FC Almere kent toch maar weinig dieptepunten. Een voetballer die er voor gaat en zijn ploeggenoten altijd zal steunen. Mitchel denkt nog niet aan stoppen al helpt het coronavirus hier zeker niet aan mee. Als straks de competitie weer wordt hervat zal de verdediger z´n mannetje weer staan en hoopt hij met zijn team orde op zaken te stellen en wil men de onderste plek op de ranglijst dan ook snel verlaten.

Geschreven door