SC Buitenboys herstelt zich en verslaat Amstelveen Heemraad.

In de zaterdag 3e klasse B heeft koploper Buitenboys na het gelijkspel van vorige week revanche genomen. Het team van Mark Steur kreeg te maken met Amstelveen en wist ruim te winnen. De koppositie blijft hierdoor ruim gehandhaafd door de Almeerders.

Buitenboys was direct na het eerste fluitsignaal sterk aan de bal en was herhaaldelijk voor het vijandelijke doel te vinden. Er waren mogelijkheden voor Giovanni Kasanwirjo en Shahzaib Aurangzaib maar de openingstreffer bleef nog even uit. Amstelveen stelde hier niet zoveel tegenover en kwam tot slechts een paar afstandsschoten. Even later was het Collins John die de bal goed controleerde en uit de draai inschoot maar de doelman van Amstelveen had hier geen moeite mee. De rust ging dan ook met 0-0 in.

Controle op de wedstrijd.

Na de rust werd het eerst een gelijkopgaand duel maar uiteindelijk was het Buitenboys dat op voorsprong kwam, Niels van der Steen gaf in de 54e minuut de bal zuiver voor op John die fraai Buitenboys op 1-0 zette. Buitenboys controleerde nu het duel en gaf de tegenstander maar weinig ruimte om gevaarlijk te worden. In minuut 80 verdubbelde Kasanwirjo de voorsprong doordat Patrick Berendsen uitstekend ingreep en Kasanwirjo in staat stelde te scoren 2-0. Amstelveen probeerde het nog wel maar Buitenboys speelde degelijk en maakte later ook nog de 3-0. John stuurde Mitchell Martens weg en hij kon tegenover de doelman van Amstelveen in een 1 op 1 situatie de hoek uitzoeken.3-0. 

Lager tempo.

Buitenboys deed het nu wat rustiger aan en gaf Amstelveen de kans om de stand nog een ander aanzien te geven maar een bal op de paal van Tobi Coreia leverde Amstelveen ook geen goal op..Later nog een paar schoten maar doelman Rick van Dekken van Buitenboys doorzag het gevaar en bleef het bij deze stand en had Buitenboys zich hersteld van het puntverlies van de week ervoor.

Komende wedstrijd gaat Buitenboys op bezoek bij SCW in Rijsenhout.

foto: Hans van Beek. Collins John heeft 1-0 gescoord.

Geschreven door