VVD onderzoekt ‘nieuwe vormen van samenwerking’

De VVD wil geen haast maken met de vorming van een nieuwe coalitie van de gemeenteraad. Fractievoorzitter Colette Holter (foto) wil juist een pas op de plaats om te onderzoeken welke vorm van samenwerking mogelijk is.

De liberalen hebben het voortouw genomen voor de vorming van een college. Holter wil echter niet bij voorbaat kiezen voor een traditioneel meerderheidscollege. Ze wil “oude patronen doorbreken” en ook een raadsakkoord of zelfs een minderheidscollege bekijken.

Tijdens de eerste raadsvergadering na de verkiezingen haalde Toon van Dijk van de PVV fel uit naar de PvdA als “de partij die de grootste verliezer is”. Van Dijk zou het onbegrijpelijk vinden als het oude college met de PvdA zou worden aangevuld.

In de nieuwe raad zijn voor het eerst zestien partijen vertegenwoordigd met 21 nieuwe raadsleden. Waarnemend burgemeester Bijleveld riep de raadsleden op vooral zichzelf te blijven, zichtbaar te zijn en te luisteren naar de inwoners.

Geschreven door