Waterwijk nadert koploper HBOK op twee punten

Het inhaalduel in de zaterdag 2e klasse A tussen Waterwijk en Marken leverde de Almeerders een elegante 5-1 overwinning op. Dit betekent dat de ploeg van trainer Ben Vis een serieuze bedreiging vormt voor Koploper HBOK.

Aftasten.

De beginfase kenmerkte zich door twee aftastende ploegen maar na zo ń tien minuten was het Waterwijk dat wist te scoren, Jerold Promes liet de Marken-doelman kansloos: 1-0. Waterwijk kreeg een overwicht en wist halverwege de eerste ook de 2-0 te maken, het was Jordy Kreeberg die de voorsprong verdubbelde. Marken kwam hierna wel af en toe voor het doel van Waterwijk maar scoren deed de ploeg van Ron van der Velde niet.

fraaie vrije schop.

Na de rust wat wissels bij Marken om wat meer druk uit te oefenen op de Almeerse ploeg. Verder dan een schot op de paal kwam men echter niet. In 60e minuut was het weer Waterwijk dat het doel wist te vinden en was het Randy Paeper die via een vrije schop de 3-0 liet aantekenen. De gasten wisten nu wat meer druk te zetten en dat resulteerde uiteindelijk ook in een treffer van Dominique Zeeman: 3-1. 

Hierna was het weer Waterwijk dat Marken weer haar wil op lag en werd de druk steeds groter. Het kon dan ook niet uitblijven dat de score werd opgevoerd door eerst Tim Klaasen Bos de 4-1 en in de slotfase maakte Mats Kreek de 5-1. 

Goede zaken.

Hier bleef het bij en deed Waterwijk weer goede zaken en volgt koploper HBOK nu op de voet en is het verschil nog maar vier punten terwijl de Almeerders  tot nog toe twee duels minder speelde.

Komende zaterdag gaat Waterwijk op bezoek bij het op de 5e plek staande OSV.

Geschreven door