ASC Waterwijk pakt eerste driepunter van het seizoen.

Tweedeklasser Waterwijk heeft zaterdag de eerste winst van dit seizoen binnen gehaald. De ploeg van Ben Vis kwam beter voor de dag als de week ervoor en stuurde Benschop met nul punten naar huis.

Snelle goal.

Direct na de aftrap kreeg Waterwijk al direct een domper te verwerken want uit een dieptepass wisten de gasten al na 30 seconden te scoren nadat men bij Waterwijk een pass verkeerd beoordeelde:0-1.

Lang konden de gasten echter hier niet van genieten want 2 minuten later lag de gelijkmaker al in het doel van Benschop. Een goed genomen vrije trap van Jordy van Beek werd door Desmond Mensen uitstekend ingekopt: 1-1.Voor de rust nog mogelijkheden voor beiden partijen maar de 1-1 bleef voor de rust staan.

Tempo omhoog.

In het tweede bedrijf verhoogde Waterwijk het tempo en daar hadden de gasten de nodige moeite mee en na een poging op doel scoorde Victor Pourchez in de rebound de 2-1 voor de Almeerders. Benschop liet zich niet overspelen en kwam snel terug en moest Gianni Hermans voor de tweede keer de bal uit het net halen na een toegekende strafschop :2-2. De strijd ging nu op en neer maar Waterwijk ging effectiever met de kansen om en zag Douwe Willemars met een kopbal de 3-2 scoren. De thuisclub bleef nu wel de gevaarlijkste ploeg en beloonde zich dan ook met de vierde treffer, Na goed werk van Jerold Promes kon Lesley Vlieger de 4-2 scoren en was de wedstrijd gelopen en bleven de punten in Almere. De eerste winst was een feit en klom Waterwijk wat plaatsen op de ranglijst.

Komende zaterdag komt Waterwijk in het veld voor de beker, VSV is dan om 15.00 uur de tegenstander op Sportpark Rie Mastenbroek.

Geschreven door