Waterwijk omzeilt lastige klip en wint bij AMVJ (1-2).

In de zaterdag tweede klasse A heeft Waterwijk zichzelf weer een goede dienst bewezen. DE ploeg van trainer/coach Ben Vis moest op bezoek bij runner up AMVJ. De tegenstand was groot van Amstelveense kant en had Waterwijk het bij vlagen knap lastig.

AMVJ speelde vooral de dieptebal en daar had Waterwijk behoorlijk wat moeite mee. Later kwam Waterwijk beter in de wedstrijd en werd ook gevaarlijk maar in eerste instantie kon AMVJ nog stand houden maar uiteindelijk wist Lindo Pourchez nog voor de rust de 0-1 voor de Almeerders te scoren. De Amstelveners waren soms erg gevaarlijk voor het Waterwijk-doel te vinden maar scoren ging de ploeg moeilijk af en ging de rust met 0-1 in.

Lange ballen

In het tweede bedrijf eenzelfde beeld en had Waterwijk veelal problemen met het lange spel van AMVJ. In de 59e minuut was het toch weer Waterwijk dat scoorde, Lesley Vlieger verdubbelde de voorsprong voor zijn ploeg : 0-2. Nu zette AMVJ een tandje bij en moest Waterwijk ver terug en kreeg aardig wat aanvallen te verwerken. De druk was groot en wist de thuisclub in de 75e minuut de 1-2 te scoren. Het laatste kwartier van de wedstrijd was voor AMVJ en moest Waterwijk hard werken om de drie punten over de streep te trekken. 

Trots

Trainer Ben Vis was trots op zijn ploeg:, “Het was hard werken voor mń ploeg maar de beloning was daar en blijven we goed op koers en richten we alle peilen weer op a.s zaterdag als Jong Holland naar Almere komt “.

Geschreven door