ASC Waterwijk blijft op koers voor 2e periode na winst op Loosdrecht.

In de zaterdag tweede klasse B heeft Waterwijk goede zaken gedaan. De ploeg van trainer Ben Vis had het de eerste helft niet makkelijk tegen  Loosdrecht dat de punten hard nodig had. Uiteindelijk kwam de winst wel bij de Almeerders terecht en doet men nog steeds mee voor een prijs.

Aanvallend spel.

De eerste helft kenmerkte zich doordat beide ploegen graag wilden maar vaak te onzuiver waren in de passing. Zowel de thuisclub als Waterwijk verschenen herhaaldelijk voor het vijandelijke doel maar scoren was wel een probleem maar in minuut 15 was er wel een mogelijkheid voor de Almeerders toen Lindo Pourchez werd onderuit gehaald, maar de toegekende vrije schop leverde vooralsnog niets op. Het eerste kwartier was wel voor Waterwijk maar daarna kwam de thuisclub goed terug en kreeg ook mogelijkheden maar faalde bij diverse pogingen.

Na 33 minuten spel nam Loosdrecht de leiding na een misverstand bij Waterwijk, Laurens Tallart  kapte een Waterwijk verdediger uit en gaf ook Waterwijk-doelman Gijs Roelofsen geen schijn van kans: 1-0. Waterwijk kwam heel snel met het antwoord en scoorde een minuut later door Ryannique Inge met een prachtig diagonaal schot de gelijkmaker:1-1. Tot de rust bleef deze stand op het scorebord staan.

Waterwijk koelbloedig.

Na de rust kwam Waterwijk goed uit de startblokken en kreeg ook een veld overwicht en was het Londo Pourchez die fraai langs zijn tegenstander ging en uit zijn voorzet was het weer Inge die Waterwijk op 1-2 zette. Loosdrecht probeerde het tij wel te keren maar slaagde daar niet in en wist Waterwijk door Bouwmeester en Willemars nog tweemaal te scoren.Loosdrecht was een verslagen ploeg en zal de komende wedstrijden punten moeten pakken om erger te voorkomen.

Waterwijk blijft meedoen voor de 2e periode en kan de komende wedstrijd tegen Desto bewijzen om voor het hoogste te gaan.