Buitenboys zet in de tweede helft concurrent EVC opzij.

In de zaterdag derde klasse B heeft Buitenboys tegen concurrent EVC de winst  naar zich toe kunnen trekken. De eerste helft was voor EVC maar na de rust kwam Buitenboys pas goed los. De ploeg van Mark Steur blijft koploper in hun afdeling.

Verzorgd voetbal

Het was in eerste instantie aftasten voor beide ploegen. Al snel was het EVC dat met verzorgt voetbal meer bal bezit kreeg en Waterwijk bij vlagen onder druk kon zetten. Er was in deze fase veel balverlies voor de Almeerders en gaf EVC de kans tot een goede opbouw. Toch was Buitenboys niet helemaal ongevaarlijk want in minuut 12 was er een hoekschop maar twee man misten voor het doel. Pech voor Buitenboys was dat Rowdy Moorman geblesseerd het veld moest verlaten en werd vervangen door Davey Altorf. Het laatste kwartier van de eerste helft kwamen de Almeerders beter in de wedstrijd en waren er ook mogelijkheden voor o.a. Collins John en Giovanni Kasanwirjo. Beide mogelijkheden verdwenen over het doel. De eerste helft was er nog rood voor Mitchell Martens. Net voor de rust had de thuisclub zeker moeten scoren maar de inzet van opnieuw John werd geblokt. Ook EVC was dichtbij een treffer maar doelman Rick van Dekken was alert. De rust ging dus in met 0-0.

Hoger tempo

In het tweede bedrijf pakte Buitenboys met tien man de draad goed op en speelde men in een veel hoger tempo. EVC had hier moeite mee en moest diverse keren handelend optreden om Buitenboys van het scoren af te houden. Uiteindelijk gebeurde het toch en was het Jesper Haazelager die de Buitenboys aanhang liet juichen. 1-0. Niet veel later had het zomaar weer gelijk kunnen zijn maar een poging van EVC ging maar net over. Ook was er een kans voor Pelle Jan Roskam van de gasten maar Rick van Dekken keepte sterk en voorkwam erger. Het werd nu weer een vrij gelijkopgaand duel maar toen Giovanni Kasanwirjo de 2-0 scoorde leek de wedstrijd beslist. Hierna nog wel wat schoten van de gasten maar gevaar kwam daar niet echt uit. Uiteindelijk bepaalde Gianni Rellum de eindstand op 3-0 uit een strafschop nadat Shahzaib Aurangzaib onderuit was gehaald binnen het zestienmetergebied. Weer een mooie overwinning voor de Almeerders en  blijft men de enige koploper in hun klasse.

Komende wedstrijd gaat men op bezoek bij Amstelveen Heemraad. De ploeg die men uitschakelde voor de beker.