Wethouder Lindenbergh wil universiteit in Almere

Almere streeft ernaar een volledige universiteit te vestigen. Ook is er nog de wens een musicaltheater binnen te halen. Dat zegt wethouder Julius Lindenbergh in het FD.

Geld voor deze extra’s heeft de stad niet, blijkt uit een begroting voor de lange termijn. Tegenvallers kan de gemeente ook niet meer opvangen. Lindenbergh maakt zich zorgen over het voorzieningenniveau voor een stad die sterk groeit. Het is volgens hem de vraag of de voorzieningen op peil blijven als er nog veel meer woningen gebouwd worden.

De wethouder wil het cultureel aanbod van Almere vergroten. Daarvoor is naast het toekomstige museum ook een musicaltheater gewenst.

Een droom is een eigen universiteit. ‘Als je zo’n grote stad bent, mag een universiteit niet missen in je onderwijslandschap. Die zou heel mooi zijn om de stad echt af te maken”, zegt de wethouder. Tot nu toe wordt alleen gesproken over een dependance van de Universiteit van Amsterdam. Gesprekken over de komst van een musicaltheater zijn eerder op niets uitgelopen.

Geschreven door