Concurrentie heeft geen medelijden met FC Almere

FC Almere heeft in de zaterdag 2e klasse A geen winst kunnen boeken op concurrent FC Zaandam. Het team van interim-coach Tjeerd Hof werd uiteindelijk met 2-3 afgetroefd en staat nu nog vaster op de laatste plaats in 2A. Er moet veel gebeuren wil de ploeg degradatie zien te ontlopen. 

De twee partijen gingen fel van start in dit duel en kregen ook wat mogelijkheden. FC Almere kreeg als eerste een kansje maar een voorzet vanaf rechts kon door De Blieck niet worden verzilverd. Hierna was het de beurt aan Zaandam maar ook hier was Molenaar niet scherp genoeg. In minuut 15 kreeg FC Almere een vrije schop wegens het ten val brengen van een Almeerder. Ruben Gerth zag zijn inzet vanaf 17 meter gestopt door de Zaandam goalie maar in de rebound was Almere niet alert genoeg om alsnog tot scoren te komen en bleef de 0-0 gehandhaafd. 

Reddingen.

In de 30e minuut was het wel raak maar dan voor Zaandam, een aanval over links werd afgerond door Zino Hartgers 0-1. Vlak voor de rust maakte Zaandam ook nog de 0-2 en was een harde schuiver te veel voor Almere-doelman Gino Smit die hiervoor al diverse keren redding had gebracht.

De Almeerders kwamen echter kort hierna goed terug en wisten in de 45e minuut de aansluitingstreffer te maken, een mooie pass van Ruben Gerth was op maat voor Mike de Blieck en hij rondde fraai af 1-2.  Met deze stand was er genoeg tijd voor Almere om na de rust mogelijk toe te slaan.

Domper.

In het tweede bedrijf was het Zaandam dat beter uit het kleedlokaal kwam en goed reageerde op een fout bij Almere ,uit een hoekschop was het Marc Molenaar die hiervan profiteerde 1-3. Een domper voor de thuisploeg maar men bleef knokken om de stand een ander aanzien te geven. Dit gebeurde uiteindelijk dan ook in de 60e minuut, Max Wolters van der Weij maakte er verdiend 2-3 van en leek weer veel mogelijk voor Almere.

Hierna van beide kanten een felle strijd maar arbiter Eren leidde bekwaam en bleef het een sportieve wedstrijd met voor beiden teams nog diverse mogelijkheden maar de score veranderde niet meer en was Almere de grote verliezer deze middag. 

Komende wedstrijd bij EDO in Haarlem zal Almere zijn laatste kans krijgen om het tij te doen keren.

Geschreven door