FC Almere pakt drie punten ten koste van AMVJ.

In de zaterdag 2e klasse A moest FC Almere aantreden tegen AMVJ. Met de wetenschap dat het duel in Almere met 3-3 eindigde ging FC Almere veelbelovend richting Amstelveen. De Almeerders wisten deze wedstrijd met 1-2 winnend af te sluiten en dat deed de ploeg goed voor het zelfvertrouwen.

Door deze zege komt Almere op 7 punten en volgt  EDO ook met 7 punten en FC Zaandam komt op 8 punten. Daarboven staat dan Jong Holland met 21 punten. Doordat FC Almere een slechter doelsaldo heeft dan EDO blijft men de hekkensluiter in 2A.

Mogelijkheden

FC Almere nam in de beginfase van dit duel het initiatief en kreeg ook wat mogelijkheden en was het Rafi Splinter die buitenkant paal raakte en AMVJ goed weg kwam. AMVJ kwam wel goed terug en moest Almere meerdere keren handelend optreden om erger te voorkomen. Niet veel later een nieuwe kans voor FC Almere maar nu greep de tegenstander goed in maar wel ten koste van een hoekschop die echter niets opleverde. Na ongeveer 30 minuten spelen moest Almere-doelman Gino Smit zijn kunnen tonen en deed dat uitstekend en bleef dit duel voor de rust op 0-0 steken.

Meer snelheid

Na de rust maakte Mike de Blieck bij Almere zijn opwachting en kwam er meer snelheid bij Almere en had men het betere van het spel, dit werd later in het duel dan ook beloond toen Mike de Blieck de openingstreffer maakte 0-1. AMVJ begon nu wat meer aan te dringen en uiteindelijk niet zonder succes. Een overtreding betekende een penalty voor de thuisploeg. Lionel Grootfaam verzilverde de elfmetertrap 1-1. Later beantwoorde Almere dit met een bal op de lat. Het bleef hierna spannend maar uiteindelijk maakte Almere in de slotfase dan toch de winnende treffer door Neil Woudstra 1-2. Grote vreugde bij de ploeg die naar een overwinning snakte en waarmaakte.

Met de winst komt er wat meer lucht voor de Almeerders dat komende wedstrijd FC Zaandam ontvangt.