Geen basis voor coalitie met PVV en FvD

Vier partijen in de nieuwe gemeenteraad zien geen basis voor samenwerking in een coalitie met de PVV en FvD.

Het gaat om de PvdA, Leefbaar Almere, D66 en GroenLinks. Hun argument is een te groot verschil van visie op mens en samenleving. Daarnaast spelen stijl en een daardoor ontstaan gebrek aan vertrouwen een rol. Voor inhoudelijke samenwerking met de PVV en FvD binnen de raad staan de fracties wel open.

De twee afgewezen fracties worden door informateur Meijer niet uitgenodigd voor een vervolggesprek over vorming van een meerderheidscollege. Met een aantal kleine en nieuwe fracties zoekt hij ook geen overeenstemming over een coalitie.

Tegen Omroep Flevoland zegt Toon van Dijk van de PVV dat hij teleurgesteld is. Hij had aangeboden met de vier tegenstanders te praten en noemt het “arrogant” dat ze daar niet op ingaan.

Geschreven door