Odensehuis van start voor mensen met geheugenklachten en dementie

Woensdag 6 april was de feestelijke opening van Het Odensehuis. Het Odensehuis is een ontmoetingsplek door en voor Havenaren met geheugenklachten of dementie.

Familieleden, vrienden, vrijwilligers en professionals zijn hier welkom. Het is een plek voor ontmoeting en herkenning, waar deelnemers vooral mogen en niets moeten en waar jong en oud verbonden zijn.

In het Odensehuis worden mensen ondersteund in wat zij wél kunnen en waar mantelzorgers net zo welkom zijn als mensen met dementie.

U bent elke woensdag tussen 10.00 en 14.00 uur welkom om kennis te maken, om meer informatie te vergaren of voor een gezellig gesprek met een kop koffie of thee. Het Odensehuis blijft in opbouw, we nodigen u graag uit om mee te helpen bij de ontwikkeling van deze locatie. Mensen met dementie bepalen samen de activiteiten. De vrijwilligers en professionals helpen om die activiteiten mogelijk te maken.

Locatie: buurtcentrum Corrosia in Almere Haven

Tijdens de feestelijke opening was er aandacht voor het ontstaan van het Odensehuis en de visie erachter. Er was ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Dat het Odensehuis er moest komen is tijdens de opening bevestigd.

Geschreven door