Proef met deelfietsen en deelscooters

Almere is een proef begonnen met het uitlenen van elektrische deelfietsen, deelscooters en deelauto’s.

Op verschillende plekken in Stad, Poort en Buiten worden de leenvoertuigen aangeboden. Leenauto’s worden al langen in Almere geplaatst. De gemeente gaat meer aanbieders stimuleren in Almere actief te worden.

De deelvoertuigen kunnen met behulp van een app worden gevonden, gebruikt en betaald. Twee bedrijven verspreiden 600 deelfietsen en deelscooters over de stad. Als er behoefte aan bestaat, wordt dat ook naar Haven uitgebreid. Gedurende de Floriade worden extra elektrische deelfietsen
geplaatst bij station Almere Centrum en bij het Floriadeterrein.

De gemeente hoopt met de proef het bezit van soorten voertuigen te verminderen. Tijdens en na afloop van d proef vindt evaluatie plaats. De gemeente gaat er wel van uit dat vormen van deelvervoer altijd in de stad blijft.

Geschreven door