Villatoren alternatief voor bouw Pampushout

Inwoners van Poort hebben een bouwplan ingediend bij de gemeenteraad als alternatief voor de omstreden bouw in Pampushout. Het onderwerp wordt volgende week in de raad behandeld.

Op initiatief van bewoners is een ontwerp gemaakt waarbij eengezinswoningen gestapeld en niet in rijtjes worden gebouwd. Daarmee wordt ruimte bespaard en kunnen twee keer zoveel woningen gerealiseerd worden dan de gemeente van plan is in Pampushout.

Bewoners van Poort willen Pampushout groen houden. Voor de gestapelde woningen hebben zij locaties op het oog als Europakwartier Oost 2, Stadstuinen en de Voortuin in Poort. De gemeenteraad wees die locaties af omdat daarvoor al bouwplannen bestaan die allemaal nodig zijn. De gestapelde bouw kan dat bezwaar wegnemen. (archieffoto)

Geschreven door