BonteHond en 2turvenhoog: Bos der Verbeelding

Op kindereiland Utopia op Floriade Expo 2022 bundelen Jeugdtheatergezelschap BonteHond en 2turvenhoog de krachten voor de productie van het Bos der Verbeelding. 2turvenhoog presenteert ’t Trotse Bos, een zintuigelijke route.

De bezoeker wordt door vijf kunstenaars uitgedaagd om de natuur te ervaren door te zien, horen, voelen en ruiken. Met de kunstwerken de Klinkboom van Annabel Schouten, The Weeping Greenhouse van Ronald van der Meijs, Mare Memoria van de Onkruidenier, Wil van Bianca Lurvink en Wortel_Net van Marloeke van der Vlugt worden kinderen én volwassenen geprikkeld.

Het ’t Trotse Bos komt uit bij het bostheater, dat is ontworpen door de natuurkunstenaar Will Beckers. BonteHond speelt hier de voorstelling Red de Wereld. Deze voorstelling wil bewust maken en het goede voorbeeld geven. En dat met humor, muziek, zang, dans en kleurrijke kostuums. De boodschap is duidelijk: we moeten ons gedrag veranderen om de wereld te redden. Het begint met kleine verandering zoals geen afval op straat laten slingeren of het licht uit doen als je een kamer verlaat. Achter het bostheater staat aan de waterkant de Wenstoeter, ook van Will Beckers. Kinderen spreken na de voorstelling hun wens voor de toekomst uit over het Weerwater en de wereld.

Het ’t Trotse Bos en de voorstelling Red de Wereld zijn de gedurende de Floriade Expo te zien.

Geschreven door