Jumbo Foodcamp naar Almere

NOC*NSF is een samenwerking aangegaan met supermarktketen Jumbo op het gebied van gezonde voeding en sport. Doel van deze samenwerking is om sporters te helpen om gezonder te leven én beter te presteren.

Gezonde sportomgeving

Met Foodcamp willen Jumbo en NOC*NSF trainers, coaches, kantinemedewerkers en bestuurders van sportclubs ondersteunen bij het creëren van een gezonde sportomgeving. Zodat hun sporters bewuster omgaan met voeding voor, tijdens en na het sporten. Dus óók wat sporters thuis, op school of op hun werk eten vóórdat ze gaan trainen of juist daarna.

De training

De Jumbo Foodcamp-trainingsmodule duurt twaalf weken en bestaat uit diverse sessies over voeding en bewegen. Eén sessie is in een lokale Jumbo-winkel, zodat meteen kennis kan worden gemaakt met de producten. Trainers van sportclubs krijgen zo praktische inzichten over het belang van gezonde voeding en leren hoe ze sporters het beste op dit gebied kunnen adviseren. Verder bestaat het programma onder andere uit een toolkit met promotiemateriaal, e-learing, challenges en gedurende een periode een gratis fruitpakket voor de vereniging.

Meer informatie vind je op de pagina Jumbo en NOC*NSF starten partnership gezonde voeding en sport.

Vanaf medio september wil de gemeente deze pilot ook in Almere gaan uitrollen en kan dit een toevoeging worden van het al bestaande Team:Fit aanbod.

Wil je nu al aan de slag met gezonde(re) verenigingsbeleid? Neem dan contact op met onze Team:Fit ambassadeurs Angelique van Tilburg   via avantilburg@deschoor.nl of Emmy van Maurik via evanmaurik@deschoor.nl.

Geschreven door