Kampioen SC Buitenboys blijft winnen

Buitenboys dat vorige week kampioen werd in de derde klasse B heeft de eerstvolgende wedstrijd ook winnend afgesloten. Tegen het op de derde plaats staande EVC werd in een uitwedstrijd met 1-2 gewonnen. Deze wedstrijd werd donderdagavond j.l. al afgewerkt. 

Vooraf was natuurlijk hoe men zou spelen nadat ze afgelopen zaterdag een fantastisch kampioenschap hadden gevierd. Buitenboys kwam het veld op met een erehaag van tegenstander EVC wat natuurlijk fantastisch was en dat sprak direct het respect en waardering uit. 

Terechte kampioen

EVC was al verzekerd van nacompetitie door het winnen van de 2e periodetitel en wilde kennelijk  geen blessures oplopen. Buitenboys wilde graag laten zien dat zij de terechte kampioen waren.

Twee ploegen die gewoon lekker wilden voetballen en er een mooie pot van wilde maken. Buitenboys kwam op voorsprong door een mooie pass van Sharindra Jagroep op Giovanni Kasanwirjo die op zijn beurt  mooi afrondde in de verre hoek : 0-1. Daarna golfde het spel aardig heen en weer maar na een goede voorzet van Davy Altorf kopte Gianni Rellum goed binnen: 0-2. 

Tevreden

Na rust maakte de thuisclub snel de aansluitingstreffer. Uit een corner waarbij Buitenboys niet attent was kopte zij de 2-1 binnen. EVC wilde hierna wel meer maar Buitenboys stond dat niet toe al waren er nog wel mogelijkheden voor de thuisclub. Na nog wat kleine mogelijkheden over en weer bleven doelpunten verder uit en speelden de Almeerders de wedstrijd rustig uit en ging de winst mee naar Almere.

Trainer Mark Steur was tevreden met het vertoonde spel en de goede instelling die ook deze wedstrijd weer aanwezig was. Uiteraard wenst Buitenboys EVC heel veel succes in de nacompetitie. Mogelijk komen we ze komend seizoen ook weer tegen waren de woorden van Buitenboys-trainer Mark Steur die met zijn ploeg komend seizoen een nieuweling is in de tweede klasse.

Geschreven door