Oostvaardersdijk ter hoogte van hectometerpaal 6,1 afgesloten ( Update )

Dinsdagmiddag omstreeks 12.50 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waarbij iemand in het water terecht is gekomen. De gehele dijk is daarom voor al het verkeer afgesloten, zo meld de provincie

De politie heeft dinsdag langs de Oostvaardersdijk in Almere een overleden fietser uit het water gehaald. De politie kreeg aan het einde van de ochtend een melding binnen van een voorbijganger die een fietser in het water zag liggen. Toen de politie bij aankomst de man uit het water wilde helpen, bleek dat hij al was overleden.

Het Opsporingsteam Verkeer van de politie doet onderzoek naar de omstandigheden. “Het is niet duidelijk wat daar is gebeurd”, zegt een woordvoerder van de politie. “Het kan zijn dat de fietser door een stuurfout in het water terecht gekomen is. Maar het zou ook om een aanrijding kunnen gaan. Of misschien is de man onwel geworden.”

De man droeg volgens de politiewoordvoerder wielrenkleding. De politie moest bij aankomst nog zoeken naar de fiets van de overleden man, maar die fiets is inmiddels terecht.

De man werd gevonden ter hoogte van de parkeerplaats Pampushaven. De weg werd daar uren afgesloten maar is inmiddels weer open.

Foto ter ilustratie

Geschreven door