Weekendafsluiting Hogering van 9 tot en met 12 december

Van vrijdag 9 tot en met maandagmorgen 12 december is de Hogering dicht door wegwerkzaamheden

In tegenstelling tot eerdere berichten is de Hogering komend weekend open. De geplande weekendafsluiting van de Hogering is verplaatst naar 9 tot en met 12 december.

Er zijn op 25 en 26 november wel werkzaamheden aan de Hogering. Er is een rijstrookafzetting in de richting van de A6; de linkerrijstrook is deze twee dagen niet beschikbaar voor het verkeer. Ook is de parallelbaan oost afgesloten voor het verkeer.  

Afsluiting parallelbaan 25 en 26 november

Op vrijdag 25 november en zaterdag 26 november is de parallelbaan oost van de Hogering dicht. Dat betekent dat verkeer richting de Herman Gorterweg (Literatuurwijk) moet omrijden. Ook kan het verkeer vanaf de Herman Gorterweg niet via de parallelbaan de Hogering richting Noorderplassen op. De afsluiting vindt plaats op vrijdag tussen 09.00 en 15.00 uur en vanaf 19.00 uur tot zaterdag 19.00 uur. Verkeer rijdt tijdens de afsluiting om via de Audioweg en Annie M G Schmidtweg (en omgekeerd).  

Tijdens de afsluiting worden diverse werkzaamheden aan de parallelbaan gedaan die door slecht weer uitgesteld moesten worden. Ook wordt het Schrijfkanon op haar nieuwe locatie geplaatst (op het zuidelijke Bastion).

Weekendafsluiting Hogering 9-12 december

In het weekend van vrijdag 9 december vanaf 20.00 uur tot en met maandagmorgen 12 december 06.00 uur is de Hogering in beide richtingen dicht. In de richting van de A6 is de Hogering tussen de Muziekdreef en de Argonweg dicht. Het verkeer wordt bij afrit Muziekdreef van de Hogering afgeleid. De toerit Argonweg richting de A6 is wel open. In de richting van Noorderplassen is de Hogering dicht na de Audioweg. Afrit Audioweg is geopend.

In de richting van de A6 wordt het verkeer omgeleid via de Muziekdreef, Stedendreef en Havendreef naar de A6 (via oprit 3 Almere-Stedenwijk). In de richting van Noorderplassen wordt het verkeer omgeleid via afrit 3 A6 (Almere-Stedenwijk), Havendreef, Stedendreef en Muziekdreef. Bewoners van de Muziekwijk kunnen bij de Contrabasweg de wijk verlaten en rechtsaf de Hogering op richting de Muziekdreef (linksaf richting de A6 is dicht). Verkeer naar de Literatuurwijk kan via afrit Audioweg richting de Annie M.G. Schmidtweg. De parallelbaan naar de Herman Gorterweg is dicht.

Op dit moment gaat al het verkeer door één kant van de tunnelbakken. Daarom wordt er gestaffeld gereden; op de versmalde rijstroken kan het verkeer niet naast elkaar rijden en er mag niet ingehaald worden. Tijdens de weekendafsluiting wordt dit aangepast zodat na het weekend in beide richtingen twee volwaardige rijstroken beschikbaar zijn. De derde rijstrook wordt nog niet opengesteld. Door werkzaamheden blijft de derde rijstrook dicht. Soms zal dit de linker rijstrook zijn, soms gaat de rechter rijstrook dicht. De maximumsnelheid blijft 50 km/u. Verder wordt er nog gewerkt aan de aanleg van de toe- en afritten bij de Botterweg (Pampusdreef) en Neonweg. Dit duurt nog tot en met 31 januari 2023.

Verbreding van de Hogering in Almere

De provincie werkt sinds 2020 aan de verbreding van de Hogering tussen de A6 en de Contrabasweg. Bij de Herman Gorterweg en de Hollandsedreef rijdt het verkeer straks door een tunnelbak onder de kruisingen door. Ook komt er een derde rijstrook in beide richtingen. Met deze aanpassingen kan het verkeer de komende jaren weer vlot én veilig doorrijden. De vernieuwde Hogering gaat uiterlijk op 31 januari 2023 open voor het verkeer.

Op de hoogte blijven met de BouwApp

Via de BouwApp blijven bewoners en weggebruikers op de hoogte van de werkzaamheden. In de app plaatsten wij wekelijkse updates. Ook kan iedereen via de app makkelijk contact leggen met het projectteam. De app is gratis te downloaden via de App Store of de Google Play Store, door ‘Hogering Almere’ in te typen in de zoekbalk.

Geschreven door