Positieve ontwikkelingen bij FC Almere voor het komende seizoen

Na de degradatie van vorige week uit de tweede klasse gaat FC Almere komend seizoen proberen om het verloren terrein weer terug te veroveren.

De club trok voor de komende twee seizoenen trainer/coach Sandor Augustijn aan en ondanks dat er spelers vertrokken zijn er toch ook weer positieve dingen te melden bij de club uit Almere-Haven. Diverse spelers komen naar Almere en willen graag voor de club spelen.Verder worden ook Tjeerd Hof en Dennis Kooistra weer aan de technische staf toegevoegd. Tjeerd Hof is momenteel nog interin-trainer en Dennis Kooistra is trainer van het reserveteam.

Sporen ruimschoots verdiend

Er komen diverse nieuwe spelers naar FC Almere en dat zijn spelers die elders vrij hoog gespeeld hebben en zijn natuurlijk van harte welkom bij de club. Een naam lichten we er even uit en dat is Arno Copier. De doelman die afkomstig is van Eemboys de huidige club van Augustijn deze wil graag van betekenis zijn voor de selectie van Sandor Augustijn. Copier heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in de voetballerij en speelde ook vijf seizoenen voor het Amsterdamse DWS dat toen in de 1e klasse uitkwam. Bij deze club leerde hij ook Sandor Augustijn kennen die daar assistent trainer was. Verder speelde Arno Copier o.a. ook bij Hellas Sport in Zaandam en heeft veertien jaar de clubkleuren van FC Weesp verdedigd.

Verlengstuk voor trainer

Afgelopen seizoen haalde Augustijn hem naar Eemboys en dan nu FC Almere. De trainer ziet in hem de ideale man om zijn verlengstuk te zijn van het team voor volgend seizoen. Copier: “ Ik wil graag m’n steentje bijdragen bij FC Almere en hoop dan het jonge nieuwe team impulsen te geven om goed te presteren want daar is FC Almere wel weer aan toe “. Verder wil Copier in de toekomst zich gaan bezighouden om jonge keepers te gaan trainen en met zijn ervaringen en kwaliteiten hen te begeleiden en beter te maken.

Persoonlijkheid

Sandor Augustijn is blij met de komst van deze routinier die veel kan gaan betekenen voor de nieuwe jonge ploeg van de trainer. “ Arno is een uitstekende keeper met veel inzicht en goede coaching, vanuit de achterste lijn begint de opbouw en daar hij de juiste man voor om dat te coachen en verder een persoonlijkheid waar spelers respect voor zullen hebben. Verder gaan we de technische staf verder competeren zodat alles straks tot in de puntjes geregeld is aldus de coach.

Komend seizoen dus positieve ontwikkelingen in Almere Haven en wil FC Almere met een nieuw team weer volop gaan presteren.

Geschreven door