Waterwijk blijft HBOK nog even volgen na winst op FC Zaandam

In de zaterdag 2e klasse A heeft WAterwijk gedaan wat het moest doen n.l. winnen. Koploper HBOK kon natuurlijk nog een misstap maken tegen Arsenal. Dat gebeurde uiteindelijk ook en hield Arsenal HBOK op 2-2.

Waterwijk ging goed van start en kreeg al snel een aardige mogelijkheid maar Zaandan-doelman Witlam redde bekwaam. Het veldspel van Waterwijk zag er goed uit en had men ook het meeste balbezit. Hieruit waren er diverse schoten van afstand maar doelpunten bleven nog even uit. Ook de thuisclub had soms goede momenten maar ook hier werden schoten op tijd geblokt. Uiteindelijk was er een fout van Zaandam voor nodig om Waterwijk aan de leiding te helpen:0-1. Hierna nog een kans voor Zaandam maar de poging verdween net over het doel. Voor de rust werd er niet meer gescoord.

Onder druk

De tweede helft een weer gevaarlijker Waterwijk dat de Zaandam defensie flink onder druk zette, uiteindelijk was het Douwe Willemars die met een harde knal de 0-2 liet aantekenen. Hierna nog meer kansen voor Waterwijk om de score op te voeren maar dat gebeurde niet.

FC Zaandam wist later nog wel de aansluitingstreffer te scoren maar verder liet de ploeg uit Almere het niet komen en bleef door deze winst nog enigszins in de kielzog van HBOK dat gelijk speelde.

Komende wedstrijd gaat FC Almere op bezoek bij HBOK en krijgt Waterwijk OSV op bezoek. HBOK zal dan geen fout maken tegen het gedegradeerde Almere en kan dan de titel veroveren. Waterwijk zal dan over twee weken aan de na-competitie beginnen.

Geschreven door