EXPO voor 1 Dag: Corrosia gaat naar buiten! 

Op zaterdag 9 juli 2022 organiseert Corrosia Theater, Expo & Film in samenwerking met AM Expo voor 1 dag.

Voor het eerst na twee corona jaren gaan we deze zomer weer naar buiten. Bovendien is dit het enige moment binnen het tentoonstellingsprogramma van DE KWEKERIJdat het werk van alle deelnemende kunstenaars samenkomt en tegelijkertijd te zien zal zijn.  

DE KWEKERIJ heeft namelijk een estafettemodel als presentatiemethode, waardoor er elke vijf weken verschillende kunstenaars te zien en te ontmoeten zijn in Corrosia. Expo voor 1 Dag wordt daardoor een uniek moment. Het biedt de mogelijkheid om op één dag vooruit kunnen kijken door kunstwerken te presenteren van kunstenaars die later dit jaar te zien zijn in DE KWEKERIJ, maar ook terugblikken op de werken die al gemaakt zijn tijdens de eerste presentatieperiode.

Expo voor 1 Dag is onderdeel van Corrosia Square: een jaarlijks artistiek zomerprogramma op de Markt in Almere Haven en is vrij toegankelijk. Expo voor 1 Dag start om 12:00 uur en zal duren tot 17:00 uur.

De deelnemende kunstenaars zijn: Miru Bahc, Sanne van Balen, Eloy Cruz del Prado, notjohn, Mica Pan, Mayis Rukel, Jerrold Saija, Joana Velu en Eva van der Zand. 

Het tentoonstellingsprogramma DE KWEKERIJ is nog tot en met 5 oktober 2022 te zien in onze Expo. 

Filmzomer 

De filmzomer is in volle gang, met deze week een ultieme zomerfilm en de tweede editie van DOCU Donderdag. Op de planning voor later in de zomer: Film op de Markt. De iconische openluchtbioscoop van Corrosia en De Nieuwe Bibliotheek keert terug, meer nieuws volgt snel.  

Op donderdag 7 juli: DOCU Donderdag: A Fool’s Paradise, aanvang 20:00 uur. 

Een road trip door een veranderend land, het thuisland van regisseur Saskia Vredeveld: Zuid-Afrika. Vredeveld treedt in de voetsporen van de Nederlandse kolonisten, en reist door het onbekende – gemengd met het bekende uit haar jeugd. Heeft die jeugd onder Apartheid haar tot een racist gemaakt? En is er nog wel plek voor de witte mensen in het nieuwe Zuid-Afrika? Fool’s Paradise stelt harde vragen en komt tot harde antwoorden maar vindt ook schoonheid en zal je blik doen veranderen, precies zoals een goede docu hoort te doen.  

Op vrijdag 8 juli vertonen we twee maal The Beach Bum, om 11:00 uur (Broodje Film) en om 20:00 uur (inclusief drankje). 

Alright, alright, alright! Matthew McConaughey is perfect gecast als relaxte nietsnut Moondog, een succesvolle dichter die zijn leven volgens zijn eigen regels leeft; één groot feest vol drugs en drank. Wanneer het noodlot plotseling toeslaat, moet hij zich echter herpakken en zich richten op zijn grote talent: schrijven. The Beach Bum is een zomerse, vrolijke en licht hedonistische film van de regisseur van Spring Breakers.  

Onbeperkt naar de film! 

De echte filmliefhebber kan de hele zomer bij Corrosia terecht. En nu al helemaal: voor slechts € 25 kun je deze zomer onbeperkt naar de film in Corrosia. Op www.corrosia.nl lees je alles over onze programmering en de FilmPAS.  

Geschreven door