Fusie Boogh en InteraktContour: versterking NAH zorg en dienstverlening in Midden- en Oost- Nederland 

Boogh en InteraktContour zijn per 1 juni 2022 gefuseerd. Door de bundeling van krachten worden de zorg en dienstverlening voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel versterkt in het gehele werkgebied in Midden- en Oost-Nederland. Alle medewerkers van Boogh gaan mee naar InteraktContour. De naam Boogh verdwijnt op termijn. 

De afgelopen maanden stonden in het teken van een onderzoek naar de zorgverlening en bedrijfsvoering over en weer. Dat leverde geen hindernissen op om samen te gaan. De beide bestuurders zijn blij met deze uitkomst: Bestuurder Tom Bank van Boogh vindt het mooi dat de expertise op het vlak van NAH nu wordt bestendigd in één organisatie. Jan van Kampen, bestuurder van InteraktContour, is het daarmee eens: “We nemen samen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid voor mensen met NAH.”  

Samen versterken we de zorg en dienstverlening voor mensen met NAH
Door de fusie van Boogh en InteraktContour worden de zorg en dienstverlening voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel versterkt. De cliënten en medewerkers worden er beter van omdat de organisaties elkaar verrijken met kennis en ervaring. Beide organisaties bieden dagbesteding, individuele begeleiding en behandeling. Boogh begeleidt daarnaast mensen terug naar werk en ondersteunt mantelzorgers met vrijwilligers. InteraktContour biedt wonen met zorg aan, dat doet Boogh niet.   

Alle medewerkers behouden hun baan
Alle medewerkers zijn ook nu na de fusie hard nodig. “Beide organisaties zijn altijd op zoek naar goede collega’s. We hebben elkaars kennis nodig en willen in deze krappe arbeidsmarkt juist iedereen een plek bieden.” Waar nodig gaan we het gesprek aan om ervoor te zorgen dat iedereen op de juiste plek belandt, aldus directeur Zorg Nicole Teuwsen van InteraktContour. 

Over InteraktContour en Boogh
InteraktContour en Boogh zijn er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert je leven en dat van je naasten. Terug naar werk of school lukt vaak niet meer. Ook thuis en in de omgang met anderen is alles anders. Toch is er altijd iets mogelijk. Dáár richten beide organisaties zich op. Samen met mensen met hersenletsel en hun naasten boeken we resultaten op het gebied van wonen, werken en leven. InteraktContour biedt nu gespecialiseerde behandeling, dagbesteding, (individuele) begeleiding, 24-uurs zorg, arbeidsre-integratie en mantelzorgondersteuning in Midden- en Oost- Nederland.

www.interaktcontour.nl en www.boogh.nl 

Geschreven door