Geen Almere Haven Festival, wél hele jaar activiteiten en evenementen in Almere Haven

Het Almere Haven Festival komt helaas niet meer terug. Door de twee Coronajaren is er onvoldoende sponsoring om het evenement financieel mogelijk te maken en de nieuwe, fraai opgeknapte havenkom leent zich minder voor de opzet van het festival. De organisatie heeft dan ook met pijn in het hart besloten afscheid te nemen van het festival.

Maar niet getreurd, want er komt een levendige jaarkalender voor in de plaats met gedurende het hele jaar prachtige evenementen en activiteiten voor jong en oud. Daarin krijgen populaire elementen uit het geliefde Haven Festival een vaste plek. Rene Verwillegen centrummanager Almere Haven: “Een festival als het Almere Haven Festival is eigenlijk niet te vervangen. Maar Almere Haven verdient het om het hele jaar door op de kaart gezet te worden. Er is dus gezocht naar een oplossing waardoor de nalatenschap van dit bijzondere festival het hele jaar merkbaar is in Haven.

Levendige jaarkalender

Almere Haven bruist dit jaar van de activiteiten. Er zijn geregeld concerten en optredens of thematische muziekevenementen als Harbour Jazz in juni en smartlappenzaterdag in juli. Ook zijn er kunst gerelateerde activiteiten, kinderevenementen, culturele markten, waaronder nieuwe evenementen als Kunst aan de Gracht, Springkussenfestival, een Christmas Fair en nog veel meer. Deze evenementen zorgen ervoor, dat er het hele jaar door -en voor alle leeftijden- van alles te beleven valt in Almere Haven.

Zomer in Haven

Eén van de evenementen op de jaarkalender is Zomer in Haven. Van 18 t/m 28 augustus en van 2 t/m 4 september kan er in Almere Haven genoten worden van een bijzondere zomerprogrammering in en rond de havenkom. Er zijn straatoptredens, shantykoren, verschillende podia waar muzikale acts hun kunsten ten gehore brengen, klassieke concerten in de Goede Rede Kerk, proeverijen, braderieën en openluchtfilms. Ook de brocantemarkt komt weer terug, aangevuld met de grootste hippiemarkt van Nederland. In het water zelf kan worden gesupt, gekanood en gesurft en maken de botters weer hun opwachting om het tegen elkaar op te nemen in de traditionele botterrace. Voor de kleinste bezoekertjes zijn er meerdere springkussens en verschillende leuke knutsel- en kookworkshops.

Het definitieve programma is nog in de maak maar op www.zomerinhaven.nl is al een hoop te vinden over de activiteiten. De site zal regelmatig worden bijgewerkt.

Een compact en levendig centrum

Ondernemers en winkelpandeigenaren werken samen met de gemeente, woningcorporaties en andere organisaties uit Almere, aan een compact, levendig en goed bereikbaar centrum. De evenementen in Almere Haven dragen hieraan bij. Er wordt gewerkt aan een divers winkelaanbod, promotie en evenementen. Leegstaande winkelpanden aan de rand van het centrum worden verbouwd tot woningen, winkelstraten krijgen nieuwe verlichting en de openbare ruimte en de parkeergarages worden opgeknapt. Meer informatie over de vernieuwing van Haven vindt u op www.havenhart2punt0.nl

foto: Maarten Feenstra

Geschreven door