Geen piekdagen sinds opening Floriade

Op nog geen enkele dag sinds de opening heeft de Floriade meer dan 21-duizend bezoekers gehad. Bij meer bezoekers moet de organisatie volgens de evenementenvergunning speciale maatregelen nemen.

De Floriade geeft tot nu toe geen cijfers over het bezoek. Afgelopen woensdag vroeg de PVV in de gemeenteraad met schriftelijke vragen nog om aantallen. De Floriade moet de Veiligheidsregisseur van de gemeente wekelijks een prognose geven van mogelijk grote drukte. Raadslid Van Dijk wil die prognoses zien. De PVV heeft veelvuldig twijfels geuit over voldoende bezoek om de financiën rond te krijgen zodat de gemeente geen strop heeft.

Uit antwoorden op vragen van Omroep Flevoland blijkt dat tot nu toe geen piekdagen gemeld zijn. De Floriade verwacht de eerste in september.

Geschreven door