PVV opeens ongerust over drukte Floriade

De PVV in de gemeenteraad heeft voor- en tegenstanders van de Floriade verrast met bezorgdheid over het grote aantal bezoekers tijdens het slotweekend van het evenement.

Deze zaterdag en zondag worden opvallend veel belangstellenden verwacht, onder meer door de tijdelijk lage toegangsprijs. Toon van Dijk, jarenlang sceptisch over verwachte bezoekersaantallen, was donderdagavond ongerust over de drukte.

Omdat er de laatste tijd extreem veel toegangskaarten werden verkocht, zou het dit weekend erg druk kunnen worden, opperde hij. Het raadslid vroeg zich af of de Floriade meer dan tienduizend bezoekers mag ontvangen, sinds in de evenementenvergunning rekening wordt gehouden met minder.

Wethouder Roelie Bosch legde uit dat de vergunning geen maximum heeft. Op vragen over de capaciteit van de attractie antwoordde zij dat de Floriade extra drukte goed aan kan. Dat er geen rijen en wachttijden ontstaan kon zij niet garanderen, maar ze verwacht “geen gekke dingen”.

Geschreven door