Kan FC Almere het seizoen afsluiten met winst?

Zaterdag de laatste competitieronde voor het Amateurvoetbal. Zo mag FC Almere zich verheugen op de komst van FC Aalsmeer. De heenwedstrijd leverde een ruime nederlaag op voor de Havenaren. Na de onontkoombare degradatie moet men in september in de derde klasse beginnen en wordt dit weer een nieuwe uitdaging. 

ASC Waterwijk heeft nog kansen op promotie naar de eerste klasse. De Almeerders sluiten zaterdag het seizoen af met een uitduel bij sv Marken. Een week later volgt dan die nacompetitie en wie dan de tegenstander wordt weet men zaterdag na de laatste speeldag.

SC Buitenboys werd al kampioen en gaat de plek van FC Almere straks overnemen in de 2e klasse. Zaterdag speelt men nog tegen AH ‘78 in een uitduel. Na deze wedstrijd zit voor Buitenboys het seizoen erop. 

Forza Almere heeft zaterdag op eigen veld de laatste wedstrijd tegen Wasmeer. Men eindigd als vierde op de ranglijst en heeft ook recht op nacompetitie voor een plek in de derde klasse.

Waterwijk zondag treft maandag Sloterdijk op eigen veld en is nog niet veilig en moet waarschijnlijk nog wedstrijden spelen voor lijfsbehoud.

In de wandelgangen gaan overigens geruchten dat er komend seizoen geen 1e elftal meer aan de competitie deelneemt. Afwachten maar of dit waarheid bevat.

Later uitgebreid verslag van de laatste competitieronde.

Geschreven door