Kijkje achter de schermen bij Het Flevo-landschap

Komend weekend, op zaterdag 25 en zondag 26 juni, opent Het Flevo-landschap haar deuren voor alle Flevolandse natuurliefhebbers. Tijdens deze twee natuurdagen in Natuurpark Lelystad kunnen Flevolanders kennismaken met het werk, de medewerkers en de (toekomst)visie van Het Flevo-landschap. Bezoekers krijgen een kijkje achter de schermen, kunnen op pad met de boswachter en kunnen al hun natuurvragen stellen.

Beleef de natuur

Tijdens Ontmoet Het Flevo-landschap is er van alles te zien en te beleven in het natuurpark. Gidsen en boswachters van Het Flevo-landschap geven onder meer gratis rondleidingen, wandelingen en vaartochten en begeleiden allerlei andere activiteiten. Zo kunnen bezoekers kennismaken met de onderwater-drone, geeft de imker demonstraties op het normaliter voor publiek afgesloten vlindereiland en kun je met de boswachter op zoek naar de nieuwe wisentstier in het park. Je kunt een kijkje nemen in de beheerschuur en zien wat het dagelijkse werk van een boswachter inhoudt. Ook voor kinderen is er van alles te doen, zo kunnen zij bijvoorbeeld met schepnetjes de watertuin ontdekken, een vogelhuisje timmeren, zich laten schminken of een spannende speurtocht lopen.

Gratis toegankelijk

Ontmoet Het Flevo-landschap is gratis toegankelijk voor iedereen die van de Flevolandse natuur houdt. Beide dagen vinden plaats tussen 10.00 en 17.00 uur in Natuurpark Lelystad, aan de Vlotgrasweg 11.

De meest actuele informatie over Ontmoet Het Flevo-landschap vind je op de website van Het Flevo-landschap: flevo-landschap.nl/ontmoet

Foto Jasper Pluim

Geschreven door