Stem op de 48ste Walk of Fame tegel

Wie komt er op de 48ste tegel in de Walk of Fame Almere? Voor 2021 maken WK Triatlon (Challenge Almere-Amsterdam), het herdenkingsbeeld Short Stirling en Allyblijftbinnen kans om vereeuwigd te worden in de Walk of Fame. Wie de eer krijgt bepalen Almeerders. Zij kunnen tot en met 10 juli stemmen, via walkoffamealmere.nl/stemmen

WK Triatlon (Challenge Almere-Amsterdam)

De Holland Triatlon in Almere, sinds 2013 bekend als Challenge Almere-Amsterdam, vierde in 2021 zijn 40-jarig jubileum met het organiseren van het Wereldkampioenschap Triatlon en Aquabike Lange Afstand. Ondanks de heersende Coronapandemie en daarmee zonder publiek wist de organisatie deelnemers uit 40 verschillende landen naar zich toe te trekken. De kampioenschappen zijn elk jaar een feest voor Almere, de scholierentriathlon en de Rabo Business Relay voor ondernemers. Vele vrijwilligers werken elk jaar hard om er een groot succes van te maken!

Herdenkingsbeeld Short Stirling

In 2021 werd het herdenkingsbeeld van de Short Stirling onthult. De Short Stirling is een Britse bommenwerper die tijdens de Tweede Wereldoorlog is neergestort in het IJsselmeer. Ter nagedachtenis aan de bemanningsleden is een kunstwerk geplaatst in het Bos der Onverzettelijken. Een uniek verhaal uit de geschiedenis van Almere. Vorig jaar was de berging van het vliegtuigwrak 1 van de 3 genomineerden voor de tegel 2020.
De gemeente Almere wilde graag samen met de nabestaanden stilstaan bij de omgekomen bemanningsleden. Dit is gedaan met een herdenkingsceremonie in oktober 2021. Tijdens de herdenkingsceremonie is het kunstwerk ‘Rise’ onthuld, dat ter nagedachtenis aan de omgekomen bemanningsleden van de BK716 is gemaakt door Laura O’Neill. Op een wrakdeel zit een jonge piloot uit de Tweede Wereldoorlog. Hij kijkt uit op de afstammeling van de Anne Frank boom op het herdenkingsveld en nodigt daarmee huidige generaties uit om te herdenken.

Ally blijft binnen

Ook in 2021 hebben de initiatiefnemers achter Allyblijftbinnen in het coronajaar op een geweldige manier van zich laten horen. Dankzij Allyblijftbinnen voelden vele Almeerders zich even gezien. Ze wisten bij veel inwoners een glimlach op het gezicht te toveren. Met originele activiteiten hebben ze jong en oud verrast. Met onder andere het Ally Amfitheater, het uitdelen van 5.000 rozen op Valentijnsdag, en een online kerstshow met poppodium De Meester. Vorig jaar waren zij 1 van de 3 genomineerden voor de tegel 2020.

De Walk of Fame is een tegelroute door het Centrum en laat bijzondere momenten zien uit de Almeerse geschiedenis. De route wordt mogelijk gemaakt door Rabobank Almere.

Geschreven door