Succesvolle Nationale Archeologie dag in Almere

Na drie jaar deed Almere weer mee aan de Nationale Archeologiedag; op zondag 19 juni 2022 waren er activiteiten in verschillende stadsdelen. Zo kon je op een van de archeologische vindplaatsen van Almere Poort een kijkje nemen in een prehistorisch kamp en kon je meer leren over de technieken die in de steentijd zijn gebruikt om vuur te maken of armbanden te vlechten. 

In Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders zijn vier virtual reality films gelanceerd waar bezoekers zich in een ander tijdvak waanden. Archeologische vondsten uit de omgeving van de Oostvaardersplassen stonden aan de basis van de films. 

Op VINDplaats Zenit draaide alles om verhalen, bezoekers konden zelf een verhalenspel spelen of luisteren naar een verhalenverteller.

In het Erfgoedhuis konden archeologen in spé er in een spel achter komen of zij nieuwe en oude objecten van elkaar wisten te onderscheiden. Daarnaast is een nieuwe erfgoedmarker onthuld en werd het bijzondere verhaal van de Kogge verteld.

Fotograaf: Feenstra fotografie

Geschreven door