Dé eerste camping in Nederland voor LHBTIQ+ kinderen/jongeren opent haar tentdeuren tijdens Pride Week

Binnenkort gaat het dan echt gebeuren. Tijdens de Pride Week opent pop-up camping de Paradijsvogel namelijk haar tentdeuren. De camping speciaal voor LHBT kinderen/jongeren en hun ouders is een groot succes en tijdens de Pride Week volledig volgeboekt. 

Op dinsdag 2 augustus zal de Paradijsvogel officieel geopend worden door Devin, het non-binaire kind van initiatiefneemster Brenda Schaaper. Devin is de reden dat de camping er nu is dus dan lijkt het ons ook logisch dat zij de camping openen, aldus Brenda.

Camping de Paradijsvogel is een veilige plek voor LHBTIQ+ kinderen/jongeren waar ze op zoek kunnen gaan naar hun genderidentiteit en gelijkgestemden kunnen ontmoeten. Heel belangrijk, want dan zie je als kind dat je helemaal niet anders bent. Dat er meer zijn zoals jij en daar krijg je als kind zelfvertrouwen van!

Ook voor ouders zal het een feest van herkenning zijn. Op de camping staan allemaal gelijkgestemde andere ouders die begrijpen waar je tegenaan loopt als je kind anders is. Tijdens deze vakantie hoeven zij zich eindelijk geen zorgen te maken dat hun kind buitengesloten of gepest gaat worden.

“Ik heb altijd zo’n plek gewild als moeder en daarom ben ik er zelf maar eentje gestart”. Het kind van Brenda zal op de camping de workshop “hakken en catwalk lopen” verzorgen. “Want mijn kind doet niets liever dan op hakken lopen.”

Voor 1 keer openen we ook onze tentdeuren voor de pers en andere genodigden. Een unieke kans om achter de schermen te kijken op deze kleurrijke plek. Na de opening zal er een spectaculair optreden zijn van WagaStorm, de Drag artists die dit jaar al op het bevrijdingspodium van Wageningen stonden. 

Camping de Paradijsvogel
Datum : dinsdag 02/08/22 
Aanvang : 16:30 uur
Adres: p/a Camping Buytenplaets Suydersee, Badweg 1, Lelystad
initiatiefneemsters: Yvette Matthijsen & Brenda Schaaper

Aanmelden via info@moederenzo.nl Meer informatie over het programma & de camping:
www.moederenzo.nl/camping

Geschreven door