Kunstenaars ‘In Rap en Roer’ openen expositie in Cultuurhuis Buiten

De makers in het talentontwikkelingsprogramma In Rap en Roer maken van de zomer gebruik om te laten zien dat ze niet stil zitten. De graffiti artists werken aan een serie nieuw werk, de muzikanten schrijven nieuwe liedjes. Sommigen werken zelfs aan een eerste eigen mini-album. Samen brengen ze nu een expositie naar buiten.

Caroline in’t Veld, motor achter het project, heeft fotografen Claudia Kamergorodski en Richard Terborg gevraagd om de makers en hun verhaal te vangen in portretten. Het heeft een boeiende veelzijdige expositie opgeleverd. De expositie staat deze zomer in Cultuurhuis Almere Buiten en zal in het najaar verhuizen naar Casa Casla. “Het is ook nog geen gesloten verhaal, maar echt “work in progress” voor ons allemaal. De foto’s van Kamergorodski en Terborg zijn geweldig. Ze zijn aangrijpend, meeslepend en kleurrijk. Je krijgt meteen een gevoel wat we aan het doen zijn en hoe veelzijdig dat is.”

De expositie breekt een lans voor kwetsbare makers en groepen in de samenleving. Kunst door “outsider kunstenaars” wil helemaal niet per sé zeggen dat we zoeken naar makers met een chromosoom meer bijvoorbeeld. Outsider kunst wil ook zeggen: kunst van makers die aanzienlijk minder kansen op een serieus podium hebben. Wij vinden echt dat er wat moet veranderen in de serieuze podiumkunst. Daarom werken we zo breed: dan kunnen makers elkaar versterken.

De opening van de expositie In Rap en Roer met optredens van de kunstenaars kun je bijwonen op vrijdag 29 juli 2022 om 16.00 uur in Cultuurhuis Almere Buiten, Baltimoreplein 106 naast de bibliotheek.  

Foto Pauli

Geschreven door