Wethouder Kees Ahles opent expositie In Rap en Roer in Casa Casla

In Rap en Roer producent Caroline in’t Veld laat samen met haar deelnemers laten zien hoe moeilijk toegankelijk de cultuursector nog steeds is voor makers buiten de mainstream. De expositie met foto’s van Richard Terborg en Claudia Kamergorodki is op 23 september geopend door de nieuwe wethouder van Kunst en cultuur Kees Ahles.

“ Ik roep iedereen op om deze expositie te komen bekijken. Vooral professionals uit de branche zelf krijgen hier een spiegel voorgehouden.” besloot Ahles zijn openingswoord. Daarna ging hij voorop in een ronde om het pand waar korte optredens het moment markeerden.

Marloes Huizen, directeur van Bureau Gelijke Behandeling Flevoland ziet in de expositie In Rap en Roer vooral kansen voor dialoog. “De cultuursector lijkt door de veelzijdigheid en culturele diversiteit vaak een sector waar gelijke behandeling stevig verankerd is. De praktijk laat anders zien. Het is indrukwekkend als je deze makers met hun verhaal bij elkaar ziet in deze expositie. Hier zie je echt: het komt door onwetendheid en onkunde dat we deze mensen niet vaker zien. Dit gaat niet over peperdure aanpassingen of budget voor interne functionarissen.”

De successen zijn daar. In’t Veld: Jaspers grafitti is ook opgenomen op de Dutch Design Week. Gemeente Lelystad wil in gesprek om het community art work van Malou Kamstra met bewoners van de Waterwijk in Lelystad in de openbare ruimte te plaatsen. Standup comedian Mattijs heeft een masterclass van 7 weken bij Comedyhouse in Utrecht gekregen en zal daar verder trainen en schitteren in een echte comedyclub. Rappers Benjay, Shades en Freeborn Nation hebben nieuwe singles geschreven en uitgebracht. Het Nederlands Gebarenkoor heeft dankzij de makers van Subsub een eigen lijflied gekregen. En last but not least de vrouwen van Afghanistan zijn er in geslaagd om opnieuw aandacht voor hun verhaal en doel te krijgen. Van hen staan behalve foto’s ook prachtige handgemaakte kostuums in de expositie.

Via QR-codes kan de bezoeker de deelnemers zelf zien in film, luisteren naar podcasts en muziek. De expositie is daarnaast een unieke kans om betaalbaar werk van Kamergorodski en Terborg aan te kopen voor thuis. Wie een foto koop steunt daarmee de makers. De expositie is dagelijks gratis te bezoeken op afspraak via info@casacasla.nl

Foto’s aangeleverd

Geschreven door