Lokaal Sportakkoord Almere: Groot succes!

Door te sporten en bewegen blijven mensen fitter, gezonder, energieker en daarmee gelukkiger. Sporten heeft positief effect op o.a. het verlagen van overgewicht, bloeddruk en het cholesterol. De gemeente werkt samen met partners uit de stad aan bewustwording rondom het belang van een gezonde leefstijl en gezondheidsbevordering. 

Dit doet de gemeente onder andere door zich in te zetten voor het Nationaal Sportakkoord aan de hand van het Lokaal Sportakkoord Almere. Afgelopen maand hebben ze dit weer extra onder de aandacht gebracht en het aantal aanmeldingen was enorm! Ruim 35 sportaanbieders uit Almere schreven zich binnen een week in om kans te maken op budget.

Het is nog steeds mogelijk om als sportaanbieder/-vereniging, budget aan te vragen waarmee jij je sportinitiatief een boost kan geven. 

De initiatieven zijn zeer divers en komen van grotere en kleinere sportaanbieders uit Almere. Variërend van budget voor marketing en communicatie tot budgetaanvragen om sport voor iedereen toegankelijk te maken, zoals de aanschaf van rolstoelen en het opleiden van trainers. 

De aankomende periode inspireren zij jou graag met deze mooie initiatieven. Houd hun nieuwsbrief ook in de gaten om op de hoogte te blijven. 

Vragen je club weet de beleidsmakers op het stadhuis te bereiken.

Geschreven door