Vanaf Donderdag 20-22 uur live gepresenteerd Almere informatief

Vakantie periode is aangebroken ook in Almeers Omroep Land. Het is een mooie periode in de zomer de lange schoolvakanties, het reces van de gemeenteraad, de warme dagen.

Uiteraard ook bij ons is het rustiger en zijn een deel van onze redacteuren op vakantie of programmamakers.

Maar we blijven wel draaien, sluiten niet en gaan op beperkte schaal gewoon door. Zelfs starten we as donderdagavond met ons nieuwe programma AI Almere Informatief. Gepresenteerd door Leny Hartong & Peter Scheltema. Het programma is live te beluisteren via onze radio stream en u kunt meekijken in onze studio. Ze behandelen alles van natuur tot politiek en wat er allemaal speelt. Ze krijgen informatie van verslaggevers ter plaatsen maar ook heel veel artikelen die in de Almere DEZE WEEK staan zullen worden gebruikt. Ze bellen de betrokkenen van een artikel etc, maar ontvangen ook gasten.. U kunt het programma beluisteren op donderdagavond van 20-22 uur. Lukt het niet om gelijk te luisteren, niet getreurd het programma staat 30 minuten na het hele uur op radio gemist. Wanneer de actualiteit dit noodzaakt zal het programma worden verlengd met invallende presentatoren. Immers op donderdagavond vergaderd de Almeerse gemeenteraad.

Onze sportredactie is even een aantal weken aan het uitrusten in de zon, maar ze kennende zijn ze al weer aan het overleggen wat ze allemaal het komende seizoen weer gaan brengen.

Op zoek naar vrijwilligers:

Omroep Almere is ook van plan op een aantal programma’s uit te breiden. Daar zijn we bv op zoek naar schakel technici, vrijwilligers die het leuk vinden om bv de audio en video apparatuur te bedienen bij live gepresenteerde programma op onze video stream. Wil je iets leren van het vak en heb je bijvoorbeeld tijd om op dinsdagavond aanwezig te zijn en kunnen we op je bouwen? Dan zijn we op zoek naar jou.

Burgerjournalisten is een mooie term, maar in feite is het iemand die iets wil vertellen over onderwerpen op journalistiek vlak. Dat kan zijn van je hobby, sport, wijk, club etc.  We hebben altijd ruimte voor je. Zo is er veel sport in onze stad maar zoeken we collega’s die op regelmatige basis artikelen schrijven voor op de website. En ja die worden dan ook ingesproken voor het sportprogramma van woensdagavond.

Techniek. Als omroep zijn we heel erg gemoderniseerd, hebben twee servers draaien in een warehouse, beschikken over een mooi computerrack waarin diverse computers draaien hier in de studio en hebben een up 2 date werkende website. Onze technisch dienst kan altijd ondersteuning gebruiken. Heb je affiniteit met computers, servers, kun je meepraten over de huidige techniek dan zijn we op zoek naar jou.

Heb jij de instelling van een vrijwilliger maar begrijpt dat het niet vrijblijvend is, immers rekenen we op je. Dan kun je contact op nemen met hrm@omroepalmere.nl geef een kleine omschrijving van je ideeën en telefoonnummer dan bellen we je en kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Geschreven door