‘Vergunning voor circusacts met dieren taboe’

De voorstellingen van Circus Renz in Buiten, eerder deze maand, hadden geen vergunning mogen krijgen, omdat daarin dieren optraden. De optredens onder de naam ‘The show must go on’ hebben bezwaren opgeroepen bij raadslid Marjolijn Veenstra van de Partij voor de Dieren.

In de show waren kamelen, dromedarissen, paarden en honden in de piste.

In vragen aan het college informeert het raadslid of het belang van de dieren een rol heeft gespeeld bij het afgeven van de vergunning. Veenstra vindt het circusprogramma niet strookt met dierenwelzijn.

Ze vraagt of het college bereid is circussen met dierenacts te weigeren en zelfs geen doorgang te verlenen. Een nieuwe houding van Almere lijkt actueel nu de Partij voor de Dieren zelf deelneemt aan het college van burgemeester en wethouders.

Dierenwelzijn is een verantwoordelijkheid van de nieuwe wethouder Luijendijk namens de Partij voor de Dieren. Het is dan ook logisch dat de vragen namens het college door hem beantwoord worden.

Geschreven door