Vertrekkende Jan Hoek bepleit meer debat in raadzaal

Vertrekkend wethouder Jan Hoek heeft donderdagavond bij zijn afscheid een warm pleidooi gehouden voor meer debat in de raadzaal. Hij noemde die “een van de mooiste van Nederland.”

Hoek (GroenLinks) omschreef Almere als een wonder, dat echter kwetsbaar is door een tekort aan banen. Dat Almeerders daardoor meer moeten reizen en tijd verliezen is volgens hem nadelig voor gezinnen, voor contacten met vrienden, maar leidt ook tot een gebrek aan vrijwilligers.

“Meer banen en bedrijven vragen om versterking van de stad die mensen stimuleert zich te ontwikkelen, te ondernemen en te werken”, aldus de wethouder bij zijn aftreden.

Hoek prees de prachtige raadzaal die echter naar zijn smaak te weinig benut wordt. “Het is jammer dat die zaal slechts gebruikt wordt voor stemverklaringen en een laat debat. Gebruik die zaal! Laat het de belangrijkste plek zijn waar het debat over de stad wordt gevoerd.”

“Laat het de plek zijn waar de oppositie nóg betere plannen presenteert dan de coalitie, waar opvattingen en argumenten uitgewisseld worden en om duidelijk te maken waar partijen staan en zichtbaar te maken hoe ze tot een compromis komen, of niet.”

Geschreven door