Bedankje van de koning komt pas na een jaar

Pas na een jaar kreeg de Almeerse Mayim Kolder (foto) een bedankje van koning Willem-Alexander voor het boek dat ze hem stuurde.

Mayim heeft een aangeboren hersenaandoening, is spastisch en zit in een rolstoel. Samen met haar vader schreef ze een boek over haar leven, waarvan ze via hofdame een exemplaar naar de koning gaf, met een brief erbij. Maar tot de teleurstelling van de Almeerse kwam er geen enkel bedankje.

Nu pas is duidelijk waarom dat zo lang duurde. De vader van Mayim gaf het boek tijdens een congres aan iemand van de hofhouding.  “De leden van de koninklijke familie ontvangen, naast de grote hoeveelheid post die zij op het paleis ontvangen, zeer veel brieven tekeningen en cadeaus’, staat in de brief die ze van het paleis kreeg. ‘Omdat deze correspondentie en gift persoonlijk in ontvangst zijn genomen door een lid van de hofhouding is er voor gekozen dat er geen separate dankbrief wordt nagestuurd”,  blijkt uit een uitleg die magazine Royalty publiceert.

“Dit neemt niet weg dat de koning en prinses Amalia bijzonder veel waardering hebben voor uw persoonlijke brief en bovenal voor het prachtig geschreven boek over uw leven.”

Geschreven door