Het Beeldverhaal overgenomen door buurman en klant van het eerste uur

Het Beeldverhaal is al 23 jaar een bekende naam in de wereld van strips, comics, manga, Disney en aanverwante zaken. Liefhebbers van ver buiten de grenzen van Almere kennen de winkel. Toen de eigenaren Olivier en José Sabbé aangaven dit jaar met pensioen te gaan, ontstond er lichte paniek bij de fans.

Ook Ronald Elzinga, samen met zijn vrouw eigenaar van Lifestyle Salon en Spa, twee deuren verderop, was er naar eigen zeggen ‘ziek van’. Hij is zelf groot stripliefhebber en klant van het eerste uur. Hij besloot direct in gesprek te gaan en neemt per 1 september Het Beeldverhaal over. Niet alleen voor de vaste klanten, maar ook voor Almere Centrum is het fijn dat zo’n beeldbepalende, bijzondere winkel behouden blijft.

Het Beeldverhaal

Wat begon als een kraam met tweedehands stripboeken op diverse bekende Amsterdamse markten, is in ruim 40 jaar uitgebouwd tot een instituut in stripland. De eerste winkel in Almere opende in 1999 in de Zoetelaarpassage. Later verhuisde de winkel naar de Schutterstraat 27 en uiteindelijk naar nummer 16. Vanaf het begin weet een trouwe schare oude en nieuwe fans de weg goed te vinden. Maar ook toevallige voorbijgangers en lopen graag even naar binnen. In de winkel kunnen ze terecht voor het meest uitgebreide assortiment strips en advies over alles wat met strips, comics en aanverwante zaken te maken heeft. Zo worden er ook cadeauartikelen als mokken, knuffels, miniaturen en beelden maar ook games en spellen verkocht.

Passie

Na 40 jaar vonden Olivier en José het echter tijd om rustiger aan te doen. Ze besloten per augustus van dit jaar te stoppen. Ze hadden nog geen opvolger gevonden toen dit nieuws naar buiten kwam. Olivier: “We hoopten dat iemand zich zou melden, maar wisten niet zeker of we dit ook konden verwachten”. Uiteindelijk konden ze kiezen. Niet alleen Ronald liet weten interesse te hebben. Maar zijn overduidelijke passie voor strips en zijn retailervaring waren doorslaggevend. “We zijn enorm blij met Ronald en laten ons levenswerk met een gerust hart onder zijn hoede achter”.

Ronald had geen plannen voor een tweede winkel in Almere maar wilde zeker weten dat Het Beeldverhaal zou blijven bestaan. “Toen ik hoorde dat de winkel zou sluiten was ik er echt een paar dagen ziek van. Ik kwam vroeger al bij Olivier en José op de markt en liep ook in Almere regelmatig even binnen”, aldus Ronald. “Mijn vrouw vroeg op een gegeven moment of het niets voor mij zou zijn om de winkel over te nemen. Ik was blij dat ze er over begon want had hier zelf ook al over nagedacht”. Vanaf 27 augustus staat Ronald full time in de winkel die hij per 1 september officieel overneemt. Zijn vrouw Nancy blijft de salon runnen.

Icoon voor Almere Centrum

Ronald vindt dat Het Beeldverhaal een goed voorbeeld is van het diverse aanbod in Almere Centrum. “Je ziet dat ondernemers hier vaak iets bijzonders proberen en daar succes mee hebben. Wij verkopen in onze salon bijvoorbeeld ook bijzondere beautyproducten en spa-gerelateerde artikelen en tussen de salon en het Beeldverhaal in opent binnenkort een kledingwinkel met merken die elders bijna niet te krijgen zijn. Het is fijn dat een icoon als Het Beeldverhaal blijft bestaan. Zulke winkels maken Almere net even een andere winkelbestemming dan andere steden”.

Feest

Om de overname en het behoud van de winkel te vieren zijn er de komende weken verschillende leuke acties georganiseerd. Er zijn onder andere meet & greets met karakters als Assepoester en Spiderman en er treedt een DJ op. Maar er is meer. Ronald wil nog niet alles verklappen maar klanten zullen aangenaam worden verrast als ze langskomen.

Over Almere Centrum

Het toonaangevende centrum van Almere is de perfecte bestemming voor een dagje winkelen. Bezoekers hebben er de keuze uit zo’n 400 winkels en horecagelegenheden. Niet voor niets is Almere Centrum uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland. Je vindt er verschillende bijzondere en uitgebreide winkels van grote modenamen als ZARA, Primark, Superdry, Pull & Bear, Only for Men en H&M maar ook speciaalzaken als Bever, Vitaminstore, Rituals, KIKO Milano en Jeans Centre. De leuke kleinere winkeltjes zijn te vinden in de Passages.

Het door internationale architecten, waaronder Rem Koolhaas, ontworpen autovrije centrum ligt op slechts 20 minuten rijden van Amsterdam en het Gooi en biedt diverse parkeergarages met ruime plekken. Ook per trein is het centrum eenvoudig te bereiken. Het station ligt in het winkelgebied. Het centrum is 7 dagen per week geopend.

Foto’s Maarten Feenstra

Geschreven door