Nieuwe rage onder de jongeren: de GEL BLASTER GUN

Een nieuwe hype: speelgoedwapens met gel balletjes er in. In het centrum, op straat, op schoolpleinen, overal wordt er geschoten met deze ‘wapens’. Klinkt als een leuk spelletje, maar dit kan heel anders aflopen.

De politie krijgen veel meldingen dat er mensen met wapens rondlopen of rondrijden. Hier handelen ze altijd heel alert op, omdat zij nooit weten of het daadwerkelijk een wapen betreft, of dat het een speelgoedwapen is.

Hierdoor ontstaat een groot risico dat zij met meerdere eenheden een voertuig stilzetten of een woning betreden, en dat zij hierbij hun vuurwapens getrokken hebben in verband met hun eigen veiligheid.

De blaster guns zijn tot op heden nog niet verboden, maar je loopt het risico dat deze wel in beslag wordt genomen als zij een melding krijgen.

Speel niet in het openbaar met deze wapens, want soms zijn de gevolgen niet te overzien.

Foto Politie Almere

Geschreven door